Samen met haar partner Jos Mevis www.queresta.nl nam Maureen in 2010 het initiatief voor de oprichting van WERKAANDEWINKEL.
Een avontuur, geboren uit enthousiasme en het geloof in een maatschappij waarin iedereen een plek verdient.

Als maatschappelijk werker was Maureen in 2000 mede initiatiefnemer van het “schapenproject” momenteel beter bekend als Stichting Buitengewoon. In haar functie als coördinator bij deze stichting deed ze ruime ervaring op met de doelgroep. Hier is ook de basis gelegd voor de werkaandewinkel-werkwijze; creatief, kleinschalig, gastvrij, motiverend en professioneel mensen op weg helpen naar zelfredzaamheid.

“Voor sommige mensen is onze samenleving ingewikkeld. Zij dreigen, door allerlei omstandigheden, de boot te missen. Het gevoel ergens welkom te zijn of erbij te horen is al lang geleden vervlogen en de arbeidsmarkt lijkt een onbereikbaar ideaal. Het is onze overtuiging dat iedereen een kans verdient én mogelijkheden heeft.

Atelier
In ons sfeervolle pand gaan winkel en atelier naadloos in elkaar over. Terwijl de klanten neuzen in de rekken of een kledingstuk passen, worden op de achtergrond met veel plezier en saamhorigheid diverse werkzaamheden verricht. Samen met de deelnemers wordt gebruikte kleding ingezameld, gesorteerd en zo mogelijk hersteld voor de verkoop in onze eigen winkel. Een enkel kledingstuk dat bij ons geen bestemming kan vinden wordt elders hergebruikt.
Ook worden er bij ons kledingstukken bewerkt of samengevoegd of er worden -bijvoorbeeld- tassen, sieraden of andere accessoires van gemaakt. Natuurlijk onder professionele, deskundige begeleiding. Zo ervaren de deelnemers dat ze onmisbaar en welkom zijn en leren zij om anderen welkom te heten. Werkaandewinkel als vertrouwde basis voor duurzaamheid en ontwikkeling.